top of page

STEM project voor zeventig kinderen


Circa zeventig kinderen verzamelden zich van 16 tot en met 20 juli in Amsterdam voor een unieke en interactieve STEM week, aangeboden door Boeing en non-profitorganisatie ThinkYoung.

Coding Summer School

De Coding Summer School vond plaats van 16 tot en met 20 juli. Leerlingen van 8 tot en met 12 jaar oud volgden een interactief programma dat is ontworpen om de volgende generatie lucht- en ruimtevaart- en technologietalenten te inspireren.

Apps bouwen

Tijdens de Coding Summer School leerden de leerlingen – in het Engels – vaardigheden die uiteenlopen van het bouwen van websites, apps en videogames en les van een echte, Nederlandse astronaut. Ze namen deel aan een roboticaworkshop en ontmoeten lucht- en ruimtevaart- en technologie-experts om te ontdekken hoe vaardigheden op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (beter bekend als STEM), de basis vormen voor de loopbanen van de toekomst.

Mobile Newton Flight Academy

Sinds 2013 namen al meer dan 3.000 Nederlandse leerlingen deel aan de communityprojecten van Boeing, waaronder de twee nieuwe projecten in 2018. Eerder dit jaar brachten Boeing, FIRST Scandinavia en de TU Delft de Mobile Newton Flight Academy naar Delft om jongeren en hun docenten meer bij te brengen over luchtvaart- en STEM-carrières.

Meisjes enthousiasmeren voor STEM

Een van de grote drijfveren achter het project is Tineke Bakker-Van der Veen, Managing Director van Boeing Benelux & Nordics en moeder van twee kinderen. Zij is een van de weinige vrouwen die lucht- en ruimtevaartechniek studeerde aan de TU Delft en het is haar professionele en persoonlijke missie om meer kinderen – met name meisjes – te enthousiasmeren voor STEM-vakken. “Ik ben zeer trots dat Boeing tegemoet blijft komen aan onze belofte om de volgende generatie STEM-talenten te onderwijzen en inspireren”, zegt Bakker-van der Veen. “Creatieve programma’s, zoals de Coding Summer School en Newton Flight Academy’s, laten goed zien hoe betrokken wij zijn bij de lokale gemeenschappen en leerlingen in Nederland én de rest van Europa.”

"Technologie en de wereld zijn continu in ontwikkeling", zegt Andrea Gerosa, oprichter van ThinkYoung. "We zijn erg blij dat we de Coding Summer School hebben ontwikkeld om tieners, met name meisjes, in staat te stellen hun dromen na te streven en we bedanken Boeing voor hun ondersteuning.”

Meer weten? Ga naar www.codingsummerschool.com.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page